JÄTTEKIVA, kaudet 1 & 2

SUOSITUN JÄTTEKIVA-KOMEDIASARJAN KAKSI KAUTTA KATSOTTAVISSA ELISA VIIHTEESSÄ

TUOTANTOTIEDOT

 


Kausi 1
Suomi 2018

Osat, 10 X 22 min, Elisa Viihde
Käsikirjoitus Niklas Lindgren, Karoliina Lindgren, Anna Brotkin ja Kris Gummerus
Ohjaaja Niklas Lindgren
Tuottaja Sari Lempiäinen
Päärooleissa Anna Paavilainen ja Elmer Bäck
Muissa rooleissa Mm. Kari Ketonen, Mats Långbacka, Mikko Penttilä ja Ylva Ekblad
Lavastaja Sanna-Mari Pirkola
Kuvaaja, kausi 1 Anssi Leino
Pukusuunnittelija Ninni Lahtinen
Leikkaaja Hanna Kuirinlahti
Äänisuunnittelija Panu Riikonen
Säveltäjää Artturi Taira
Genre Komedia

 

Kausi 2

Osat, 9 x 22 min, Elisa Viihde
Käsikirjoitus
Niklas Lindgren, Karoliina Lindgren, Anna Brotkin ja Kris Gummerus
Ohjaaja Niklas Lindgren
Tuottaja Sari Lempiäinen
Päärooleissa Anna Paavilainen ja Elmer Bäck
Muissa rooleissa Mm. Kari Ketonen, Mats Långbacka, Mikko Penttilä ja Ylva Ekblad
Lavastaja Sanna-Mari Pirkola
Kuvaaja Päivi Kettunen
Pukusuunnittelija Ninni Lahtinen
Leikkaaja Hanna Kuirinlahti
Äänisuunnittelija Kirsi Korhonen
Säveltäjää Artturi Taira
Genre Komedia

Elmer Bäck ja Anna Paavilainen. Credit: Laura Mainiemi
Elmer Bäck ja Anna Paavilainen. Kuva: Laura Mainiemi

Hersyvän ja lämpimän komedian pääroolit näyttelevät Anna Paavilainen ja Elmer Bäck. Romanttisen komedian muissa rooleissa nähdään muun muassa Mats Långbacka, Ylva Ekblad, Mikko Penttilä ja ja Kari Ketonen. Sarjan jaksoissa vieraillee myös muita maineikkaita näyttelijöitä, kuten esimerkiksi Riitta Havukainen, Kai Lehtinen, Elena Leeve, Pilvi Hämäläinen, Sophia Heikkilä, Jarkko Niemi, Johan Storgård, Timo Lavikainen, Jenni Kokander, Kaari Hazard ja Pelle Heikkilä . Sarjan kaksi kautta ovat katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa.

Jättekivan ensimmäisellä kaudella kaksikielinen, punavihreä pariskunta Aino ja Micke joutuu muuttamaan vauraaseen kaupunginosaan Micken vanhempien omistamaan asuntoon. Samassa rapussa asuvat myös Micken vanhemmat Lars ja Gunilla sekä Micken lapsuuden ystävä, konsulttina työskentelevä Petski. Uusi asuinympäristö naapureineen alkaa vaikuttaa Ainoon ja Mickeen eri tavoin: lappilainen Aino provosoituu porvarillisessa ympäristössä, kun taas Mickeä alkaa houkuttaa helppo elämä. Kun Aino pyytää kodittomaksi joutuneen pikkuveljensä Jussin asumaan heille, saman katon alla kohtaavat hyvin erilaiset arvot ja tavat. Aluksi pieneltä tuntuva elämänmuutos aiheuttaa pian suuria törmäyksiä, jotka testaavat rakkauden ja parisuhteen kestävyyttä.

Toisella kaudella (2019) Ullanlinnaan kotiutuneet Aino ja Micke alkavat harkita perheen perustamista, mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Mahdollinen perheenlisäys nostaa pintaan molempien perheiden ja varsinkin Micken vanhempien, Lassen ja Gunnen, toiveet ja odotukset. Mukana menossa ovat yhä asunnossa bunkkaava Ainon veli Jussi, joka etsii edelleen elämälleen suuntaa sekä Micken lapsuudenystävä Petski , jolla on kahden lapsen isänä varsin paljon mielipiteitä lapsista ja vanhemmuudesta.

Lämmin ja helposti samaistuttava, perhekulttuurien erilaisuuksilla leikittelevä romanttinen komedia perustuu käsikirjoittajien Niklas ja Karoliina Lindgrenin sekä Kris Gummeruksen alkuperäisideaan. He ovat käsikirjoittaneet sarjan molemmat kaudet yhdessä Anna Brotkinin kanssa. Niklas Lindgren on myös ohjannut sarjan. Niklas Lindgren on toiminut mm. Putouksen pääkäsikirjoittajana kausina 8 (2017) ja 9 (2018).  Lisäksi hän toimi Pasila – 2.5. Spin-Off  -komediasarjan vastaavana käsikirjoittajana, minkä lisäksi hän on ohjannut kaksi sen tuotantokautta. Lindgren toimi myös Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden pääkirjoittajana.

Karoliina Lindgren on kirjoittanut muun muassa  Armi elää! -elokuvan, josta hänet palkittiin sekä Jussi– että Sylvi-palkinnoilla. Niklas ja Karoliina Lindgrenin edellinen käsikirjoitusyhteistyö oli Lomasankarit-elokuva.
Kris Gummerus on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka näyttelee mm. supersankari Rendeliä. Elmer Bäck luo myös kansainvälistä uraa elokuva- ja teatteriproduktioissa. Hän on esiintynyt mm. mm. Eisenstein in Guajanato -elokuvan pääroolissa. Anna Paavilainen on puolestaan tähdittänyt mm. Kesäkaverit– ja Joulumaa-elokuvia. Lisäksi hänet tunnetaan teatterinäyttelijänä mm. palkitusta Play Rape -monologinäytelmästään ja ohjaajana esimerkiksi Kaksi ruumista rannalla -lyhytelokuvasta.

Jättekiva Facebookissa

Katso kakkoskauden traileri tästä

 

Katso Jättekivan ykköskauden traileri täältä

Elokuvan kotisivut »