KAKARAT kaudet 1 ja 2

Kakarat on draamasarja vanhemmuudesta ja rakkaudesta.

TUOTANTOTIEDOT

KAKARAT / kausi 1

Genre: Draama
Pituus: 12 x 40’
Suomi 2020

Pääkäsikirjoittaja: Terhi Arola
Jaksokirjoittajat: Jyrki Väisänen, Vilja Autiokyrö
Ohjaajat: Juho Kuosmanen ja Markus Lehmusruusu
Tuottaja: Essi Tuukkanen
Vastaava tuottaja: Teea Hyytiä
Tuottaja: Yle/Suvi Mansnerus, Samu Reijonen
Tilaaja: Yle/Jarmo Lampela

Rooleissa:

ASTA – Elli Melasniemi
JOONA– Vincent Kinnunen
PIIA – Sanna Hietala
MIKA – Kai Bäckström
EERO – Wäinö Vänskä
SAARA – Sari Havas
HENRIK – Mats Långbacka

 

KAKARAT / kausi 2.

Genre: Draama
Pituus: 8 x n. 40 min.
Suomi 2022

Ohjaaja: Laura Joutsi
Pääkäsikirjoittaja: Terhi Arola
Jaksokirjoittaja: Noora Räisänen
Tuottaja: Essi Tuukkanen
Vastaava tuottaja: Teea Hyytiä
Vastaava tuottaja/Yle: Samu Reijonen
Tilaaja: Jarmo Lampela
Vastaava toimittaja: Ville Vilén
Tuotantoyhtiö: Jarowskij Finland

Rooleissa:

ASTA – Elli Melasniemi
JOONA – Vincent Kinnunen
PIIA – Sanna Hietala
MIKA – Kai Bäckström
EERO – Wäinö Vänskä
SÄDE – Elli Heikkinen
SAARA – Sari Havas
HENRIK – Mats Långbacka
SILJA – Anna Ackerman
IIDA – Hilma Kotkaniemi
HUGO – Tommi Eronen
LEO – Robin Svartström
ROOSA – Ronja Kuoppamäki
ELIAS – Kheba Touray

Kuva: Jussi Nahkuri

Onko nuoren mahdollista saada molemmat: vauvan sekä maailman valloituksen?  Kakarat-sarjan ensimmäinen kausi sukeltaa syvälle ihmisyyteen ja sen herkimpiin kipupisteisiin. Millainen vanhemmuus on riittävän hyvää? Millaista on nuorten seksuaalisuus ja kasvaako uusi sukupolvi ilman häpeää ja katkeruutta? Onko elämänkokemus enää toimivaa valuuttaa, kun nuoret päättävät tehdä asiat toisin? Sarja kertoo aikuiseksi kasvamisesta ja vanhemmuudesta. Siitä miten toisesta on välillä helpompi ottaa vastuu kuin itsestään.

Tarpeessaan tulla rakastetuiksi, he kaikki toimivat itsekkäästi.

Sarjan toisella kaudella nuoret aikuiset Asta ja Joona yrittävät pitää kiinni omista unelmistaan kasvattaen samalla 2-vuotiasta tytärtään. Tehtävä ei ole helppo, sillä molempien tukiverkot repeilevät pahasti vanhempien taistellessa omien ihmissuhteidensa kanssa.

Asta, joka pian tyttärensä syntymän jälkeen muutti Barcelonaan opiskelemaan, palaa kotiin. Onnellinen kotiinpaluu muuttuu pian kriisiksi, kun pariskunta huomaa perheen dynamiikan muuttuneen. Asta on onneton yrittäessään löytää omaa paikkaansa perheessä ja yhteiskunnassa. Millaista työtä hän voi löytää pikkukaupungista? Onko haaveet taiteilijan ammatista hylättävä? Äitiyden ja parisuhteen kanssa räpiköidessään, hän päätyy repäisemään itsensä irti kaikesta tutusta ja turvallisesta.

Samaan aikaan Astan poikaystävä Joona yrittää selvitä vastaan tulevista haasteista. Hän on elänyt viimeiset kaksi vuotta yksinhuoltajana ja oppinut oman tapansa elää lapsen kanssa. Astan kotiinpaluu sotkee hyväksi havaitut rutiinit ja kun samaan aikaan biologisen isän mysteeri alkaa hiljalleen aueta, on Joona täysin hukassa oman elämänsä kanssa.

Astan vanhemmat Piia ja Mika ovat päätymässä avioeroon, tosin eivät yhteisestä päätöksestä. Piia on jo täysin valmis aloittamaan kokeilunhaluisen sinkkuelämän, kun taas Mika haluaisi palata yhteen hinnalla millä hyvänsä.

Astan teini-ikäinen pikkuveli Eero ja tämän tyttöystävä Säde viettävät pitkät päivänsä makoilemalla Eeron huoneessa. Opiskelu ei kiinnosta, eikä tulevaisuudessa ole mitään odotettavaa. He katsovat sivusta vanhempiensa ihmissuhdesotkuja ja ovat varmoja, että onnistuisivat vanhemmuudessa niin paljon paremmin. Niinpä he päättävät kokeilla.

Joonan vanhemmat Saara ja Henrik ovat asuneet avioliitostaan huolimatta jo vuosikymmenen eri osoitteissa. Saara on kaivannut omaa tilaa ja Henrik on sopeutunut toiveeseen. Nyt alkoholisminsa kuuriin saanut Henrik ei enää halua tehdä kompromisseja. Hän antaa Saaralle uhkavaatimuksen: joko he muuttavat yhteen tai eroavat.

Katso jaksot täältä!

Elokuvan kotisivut »