Kansan mies

12-osainen draamasarja

TUOTANTOTIEDOT

YLE 2013

Pääparina:
Kristo Salminen ja Nina Nurminen

Ohjaaja:
Veikko Aaltonen

Käsikirjoittajat:
Kirsti Manninen ja Antti Pesonen

Lavastaja:
Pete Neuvonen

Kuvaaja:
Jari Mutikainen

Tuottaja:
Essi Tuukkanen

Vastaava tuottaja:
Teea Hyytiä

Esitetty:
TV1, 24. marraskuuta 2013 – 9. helmikuuta 2014

Työlleen sokeasti omistautuneen eurokansanedustaja AKI HONKALAN elämän suunta muuttuu täydellisesti yhden skandaalinvarjostaman vaali-illan aikana. Putous tyhjän päälle ei tule yllätyksenä kenellekään muulle kuin hänelle itselleen. Kansa on puhunut, pulinat pois – mutta mitä jää jäljelle miehestä, joka on elänyt ja hengittänyt pelkkää politiikkaa melkein koko aikuisikänsä ajan?

On aika opetella tuntemaan uudelleen niin vaimo, perhe, kuin omat juuretkin – kaikki se, mikä jäi kesken kun kansan rakastamasta nyrkkeilytähdestä leivottiin edustamansa puolueen ääniharava melkein kaksi vuosikymmentä aikaisemmin. Bryssel vaihtuu pieneen Sahakylään, merenrantakoti Espoossa Akin vanhempien pyörittämään lähileipomoon.

Vaalitappio on vasta alkua, kun aina tukevasti paikoillaan olleet turvaverkot – poliittiset, taloudelliset, sosiaaliset – katoavat yksi toisensa jälkeen vahvasti häviäjäksi stigmatisoituneen Akin alta. Onko Akilla enää tulevaisuutta politiikassa, vai löytyykö tulevaisuus vanhempien perheyrityksessä sukupolvenvaihdon kautta? Vai kaivaako hän nyrkkeilyhanskat naftaliinista? Pystyykö Aki pitämään perheensä kasassa ja kohtaaman sen tosiasian, ettei kenties ollutkaan se hyvä aviomies, isä tai edes “kansanmies”, jollaiseksi hänet julkisuudessa maalattiin?

Aki, joka on aina saanut valmiit nuotit käsiinsä – valmentajalta, äidiltä, puoluejohdolta – joutuu vihdoinkin kasvamaan aikuiseksi ilman kenenkään apua.

Kansan mies traileri

Elokuvan kotisivut »