Laura kesäleirillä

YLE

TUOTANTOTIEDOT

YLE 2004

Rooleissa
Oona Louhivaara, Elina Mikkola, Max Ovaska, Camilla
Oksanen, Joni Virtanen, Julius Lavonen, Matti Leino, Konsta Hietanen, Enni Borgström, Waltteri Roiha ja Meri Nenonen

Käsikirjoitus
Tuija Lehtisen romaanien pohjalta Katri Manninen

Ohjaaja
Laura Joutsi

Tuottaja
Tuula Jääskeläinen

Vastaava tuottaja
Teea Hyytiä

Osat 7-12

Yläasteen seitsemäs luokka on takana ja ystävykset Jenna ja Laura lähtevät kulttuurileirille. Jenna odottaa malttamattomana muiden leiriläisten tapaamista, Laura tanssia uuden opettajan johdolla. Mukaan reissuun lähtee vanha kunnon Niko, Lauran tanssipari ja hyvä ystävä sekä Tytti, Lauran pahin kilpailija.

Leirillä tytöt tapaavat uusia tyyppejä kuten mukavan Ronjan, jolla syntyy säpinää Nikon kanssa, ranskalais-suomalaisen Pierren, joka yrittää turhaan pokailla Lauraa ja komean Markon, johon Laura ihastuu. Lauran harmiksi Marko on Tytin tanssikumppani, josta Tytti ei ole valmis noin vain luopumaan. Jenna puolestaan löytää ihastuksensa leirin ulkopuolelta: komea luomuviljelijän poika Pauli valloittaa tytön sydämen. Luvassa on paitsi romantiikkaa myös huumoria, seikkailua ja jännitystä.

Sarja on jatkoa paljon kiiteltyyn nuortensarjaan. Yle 1 esitti sarjan ensimmäistä kertaa joulukuussa 2002 Laura-sarja on myyty myös  Ruotsiin ja Norjaan. YLE osallistuu tällä sarjalla ohjelmakilpailuihin mm. tanskalaisilla ja yhdysvaltalaisilla nuortenelokuvafestivaaleilla.

Sarja käsittelee tavallisten nuorten elämää positiivisesti ja raikkaasti. Tapahtumat sijoittuvat Itä-Suomessa pidettävälle kulttuurileirille, keskelle kauneinta Suomen suvea.