Laura

TUOTANTOTIEDOT

YLE 2002

Rooleissa
Oona Louhivaara, Elina Mikkola, Joni Virtanen, Tuomas Sarkkinen, Max Ovaska, Tarja Heinula
ja Timo Tuominen

Käsikirjoitus
Tuija Lehtisen romaanien pohjalta Katri Manninen

Ohjaaja
Kaija Juurikkala

Tuottaja
Tuula Jääskeläinen

Vastaava tuottaja
Teea Hyytiä

Laura on reipas seitsemäsluokkalainen tyttö, jonka nopea toiminta ajaa kerta toisensa jälkeen mitä kinkkisimpiin tilanteisiin. Ympärillä pyörivät pojat saattavat Lauran hämmennyksiin ja hänen sosiaaliset kuvionsa ovat menossa pahasti sekaisin.

Lauran paras ystävä Jenna liittyy ostarilla pyörivään jengiin ja viilentää välejään Lauraan. Lauran ystävyys Nikoon syvenee, mutta samalla hän huomaa ostarin jengin pomon Tauskin herättävän hänessä outoja tuntemuksia.

Tilannetta ei helpota se, että Jenna on epätoivoisen rakastunut tähän samaiseen poikaan…
Laura asuu yhdessä kännykkätehtaassa työskentelevän äitinsä, vartijana kolmivuorotyössä työskentelevän isäpuolensa, kapinallisen isoveljensä Saken (16v) ja nörtti pikkuveljensä Teemun (7 v) kanssa suomalaisen pikkukaupungin lähiössä. Lauran oikea isä asuu uusine vaimoineen Saksassa.

Kuusiosainen arja sijoittuu nykyaikaan, suomalaiseen pikkukaupungin lähiöön. Henkilöhahmojen välisten jännitteiden kehittyminen tekee sarjasta jatkuvajuonisen, mutta jokaisessa osassa on myös episodimaisia, päättyviä juonia. Vahvoja, koko sarjan ajan jatkuvia mysteeri- tms. juonia sarjassa ei ole. Rakenne mahdollistaa katsojan pääsyn mukaan sarjaan vielä viime metreilläkin.