MARIA KALLIO

TUOTANTOTIEDOT

10 x 42 min
CMore 2021

Ohjaaja: Jojo Erholtz
Käsikirjoittaja: Eriikka Etholén-Paju
Kuvaaja: Hannu-Pekka Vitikainen F.S.C
Lavastaja: Pirjo Rossi
Pukusuunnittelija: Jouni Mervas
Maskeeraussuunnittelija: Eeva Hautamäki
Leikkaaja: Toni Tikkanen
Äänisuunnittelija: Pasi Peni

Tuottaja: Essi Tuukkanen
Vastaava tuottaja: Teea Hyytiä
Vastaava tuottaja MTV & C More: Jani Hartikainen

Maria Kallio on 10-osainen draamasarja 35-vuotiaasta poliisista, joka unelmoi juristin urasta, mutta saa johdettavakseen Länsi-Uudenmaan poliisissa oman murharyhmän.

Jokainen jakso perustuu Leena Lehtolaisen samannimiseen rikosromaaniin ja on oma kokonaisuutensa. Draamasarjan yhtenäistävänä runkona on Maria Kallion tasapainoilu parisuhteen ja työelämän välillä.

Maria Kallio on poliisi, joka on viimeistä tenttiä vaille juristi. Veri vetää Mariaa kuitenkin poliisityön pariin ja opintoihinsa kyllästyneenä hän ottaa vastaan sijaisuuden Länsi-Uudenmaan poliisin murharyhmän johtajana. Maria Kallion kollega, Pekka Koivu, ilahtuu saadessaan työskennellä jälleen Marian kanssa. Maria on murhatutkijana nopea päätöksissään, mutta henkilökohtaiseen elämään liittyvä päätöksenteko ei ole hänen vahvin osa-alueensa.  Marialla tikittää biologinen kello ja hän haluaa saada uran lisäksi parisuhteen ja perheen.
Maria Kallio kokee olevansa tavallinen ihminen, jolla on suuri oikeudentaju ja halu hyvittää rikoksen uhreille edes se, että rikoksentekijät saadaan kiinni ja he joutuvat vastuuseen vääristä teoistaan. Maria Kallio on aina heikompien puolella.

Rooleissa: Elena Leeve, Leo Honkonen, Markus Järvenpää, Petteri Summanen, Matleena Kuusniemi, Roosa Söderholm, Alex Anton, Matti Leino ja Carl-Kristian Rundman.