MARIA KALLIO kaudet 1 ja 2

TUOTANTOTIEDOT

Maria Kallio 1

10 x 42 min
CMore 2021

Ohjaaja: Jojo Erholtz
Käsikirjoittaja: Eriikka Etholén-Paju
Kuvaaja: Hannu-Pekka Vitikainen F.S.C
Lavastaja: Pirjo Rossi
Pukusuunnittelija: Jouni Mervas
Maskeeraussuunnittelija: Eeva Hautamäki
Leikkaaja: Toni Tikkanen
Äänisuunnittelija: Pasi Peni

Tuottaja: Essi Tuukkanen
Vastaava tuottaja: Teea Hyytiä
Vastaava tuottaja MTV & C More: Jani Hartikainen

 

Maria Kallio 2

10 x 42 min
CMore 17.8.2023

Ohjaaja: Laura Joutsi
Käsikirjoittaja: Eriikka Etholén-Paju
Kuvaaja: Hannu-Pekka Vitikainen F.S.C
Lavastaja: Christer Hongisto
Pukusuunnittelija: Ninna Päiväläinen
Maskeeraussuunnittelija: Juliette Handolin
Leikkaaja: Toni Anttila
Äänisuunnittelija: Pasi Peni

Tuottaja: Essi Tuukkanen
Vastaava tuottaja: Teea Hyytiä
Vastaava tuottaja MTV & C More: Jani Hartikainen

Maria Kallio on 10-osainen draamasarja 35-vuotiaasta poliisista, joka unelmoi juristin urasta, mutta saa johdettavakseen Länsi-Uudenmaan poliisissa oman murharyhmän.

Jokainen jakso perustuu Leena Lehtolaisen samannimiseen rikosromaaniin ja on oma kokonaisuutensa. Draamasarjan yhtenäistävänä runkona on Maria Kallion tasapainoilu parisuhteen ja työelämän välillä.

Maria Kallio on poliisi, joka on viimeistä tenttiä vaille juristi. Veri vetää Mariaa kuitenkin poliisityön pariin ja opintoihinsa kyllästyneenä hän ottaa vastaan sijaisuuden Länsi-Uudenmaan poliisin murharyhmän johtajana. Maria Kallion kollega, Pekka Koivu, ilahtuu saadessaan työskennellä jälleen Marian kanssa. Maria on murhatutkijana nopea päätöksissään, mutta henkilökohtaiseen elämään liittyvä päätöksenteko ei ole hänen vahvin osa-alueensa.  Marialla tikittää biologinen kello ja hän haluaa saada uran lisäksi parisuhteen ja perheen.
Maria Kallio kokee olevansa tavallinen ihminen, jolla on suuri oikeudentaju ja halu hyvittää rikoksen uhreille edes se, että rikoksentekijät saadaan kiinni ja he joutuvat vastuuseen vääristä teoistaan. Maria Kallio on aina heikompien puolella.

Rooleissa: Elena Leeve, Leo Honkonen, Markus Järvenpää, Petteri Summanen, Matleena Kuusniemi, Roosa Söderholm, Alex Anton, Matti Leino ja Carl-Kristian Rundman.

 

Kaudella 2 Maria Kallio palaa töihin äitiyslomaltaan hänen ja Antti Sarkelan yhteisen lapsen, Iidan, ollessa vähän yli puolivuotias. Antti jää kotiin hoitamaan Iidaa. Marian palatessa töihin Ström on hoitanut Marian äitiyslomasijaisuuden hyvin. Koivulle Marian töihin paluu on ristiriitainen. Koivu kokee jäävänsä ulkopuolelle Marian elämän isoista käänteistä ja se sattuu häneen.  Marialla on koko ajan ollut toive pitää sekä Koivu että Antti elämässään, toinen töissä ja toinen kotona, mutta Koivun rakastuminen Strömin sijaiseksi tulevaan Anu Walliniin muuttaa Marian suunnitelmat.

Rooleissa: Elena Leeve, Leo Honkonen, Seidi Haarla, Markus Järvenpää, Petteri Summanen, Matleena Kuusniemi, Roosa Söderholm, Alex Anton, Matti Leino ja Carl-Kristian Rundman.

Katso uuden kauden making of täältä!