Rikospoliisi ei laula

TUOTANTOTIEDOT

MTV 2006

Pääosissa:
Juha Kukkonen, Jerry Mikkelinen, Konsta Mäkelä, Meri Nenonen, ja Ville Tiihonen

Ohjaaja:
Jarmo lampela

Käsikirjoittajat:
Jarkko Sipilä ja Jouni Mölsä

Dramaturgi:
Paavo Westerberg

Tuottaja:
Tuula Jääskeläinen

Vastaava tuottaja
Teea Hyytiä

Poliisin arki on kova. Poliisi näkee syntymän, kuoleman ja intohimon eri muodoissaan. Yhteiskunnan palveluiden alasajo näkyy katukuvassa. Henkisesti sairaista ei huolehdita. Sattumanvarainen väkivalta on uhka.

Kun rikollisuus kovenee, kovenevat poliisitkin.

MTV3:n rikostoimittaja Jarkko Sipilän Takamäki-romaanien kiitetty, todenmakuinen maailma nousee ohjaaja Jarmo Lampelan kuviksi MTV3-kanavan uudessa kahdeksanosaisessa draamasarjassa.

Rikosten yhteydessä joudutaan usein pohtimaan sitä, että vaikka oikeus toteutui, toteutuiko oikeudenmukaisuus? Sarja ei ole kyyninen, mutta siinä esiteltävä maailma on kova. Katsoja joutuu pohtimaan omaa suhtautumistaan ja asenteitaan sarjassa esiteltäviin rikoksiin.

Oikeuden pöytäkirjoissa kaikki on selvää: teot, tekijät ja motiivit. Poliisi kuitenkin tulee rikospaikalle silloin, kun kukaan- paitsi tekijä- ei tiedä mitä teon takana on. Alkaa jalkatyö. Sarja vie katsojan mukaan teknistä osaamista ja psykologista silmää vaativaan selvitystyöhön.

Poliisi ei voi tunteilla, mutta millä tunteet pitää erillään työstä, jossa päivästä päivään eteen avautuu suomalainen lohduttomuus?

Vastaus on ammattitaito, velvollisuus, lojaalisuus kollegoita kohtaan. Halu tehdä hyvää.

katso sarjan tunnusvideo