Rikospoliisi Maria Kallio

MTV3 2003

TUOTANTOTIEDOT

Pääosissa:
Minna Haapkylä, Petteri Summanen, Kari-Pekka Toivonen
Robert Enckell, Juha Veijonen ja Hannu-Pekka Björkman

Käsikirjoitus:
Leena Lehtolaisen romaanien pohjalta Tove Idström

Ohjaajat:
Minna Virtanen ja Johanna Vuoksenmaa

Tuottaja
Tuula Jääskeläinen

Vastaava tuottaja
Teea Hyytiä

Leena Lehtolaisen  romaaneihin Kuoleman spiraali, Tuulen puolella, Ennen lähtöä ja Luminainen perustuva 13- osainen poliisisarja.

Sarjassa seurataan Maria Kallion, hänen rakkaittensa ja työtoveriensa elämää muutaman vuoden ajan. Sinä aikana Mariasta tulee vaimo, äiti ja Espoon väkivaltajaoksen ylikomisario. Sarja tapahtuu 2000-luvulla Espoossa, jonka rakentamattomat alueet, rannat ja saaret sekä idylliset huvila-alueet muodostavat kontrastin Marian raadolliselle arkipäivälle. Se on paitsi dekkari, jossa Maria työtovereineen selvittelee hyvin erilaisissa olosuhteissa tapahtuvia murhia, myös kuvaus tämän päivän yhteiskunnan ahneuden ja väkivallan tilasta sekä naisen ylenemisestä miesvaltaisella alalla.

Suomalainen todellisuus on läsnä rikosten muodossa: huippu-urheilun doping ja huumeet, mafia, luonnonsuojelun ääriliikkeiden terrori, maakaupat ja kaupunkisuunnittelun musta raha, poikkeaviin kohdistuvat skinien pahoinpitelyt… Rikokset ja väkivalta ovat Marian työtä, jonka merkitystä hän joutuu punnitsemaan, kuten myös omaa moraaliaan ja ihmissuhteitaan, perheensä turvallisuutta ja omaa asemaansa miesten