Taivas Sinivalkoinen

TUOTANTOTIEDOT

Osat:
MTV3, 2000
6 x 45′

Pääosissa:
Eeva Palonen, Matti Ristinen, Sari Havas ja Carl-Kristian Rundman

Käsikirjoitus:
Kirsti Manninen ja Markku Onttonen

Ohjaus:
Markku Onttonen

Tuottaja:
Tuula Jääskeläinen

Vastaava tuottaja:
Teea Hyytiä

TAIVAS SINIVALKOINEN on suomalainen selviytymistarina. Jatkosodan vaikeuksien jälkeen toivo ja usko tulevaisuuteen alkaa pikku hiljaa palata: suuret ikäluokat saavat alkunsa jälleenrakennuksen myötä. Sodan sukupolvi kestää menetykset ja raskaat sotakorvaukset, suurten ikäluokkien vanhemmat sopeutuvat uuteen elämään pula-ajan keskellä ja jälleenrakentavat Suomen.

TAIVAS SINIVALKOINEN tekee kunniaa sotainvalideja hoitaneille naisille ja heidän työlleen. Kun taivas repeää -sarjan jatko-osissa seurataan mm. Ainon ja Laurin sekä Erikin ja Marjatan vaiheita 1940-luvulta 1950-luvulle päättyen ilon ja ylpeyden olympiavuoteen 1952.

Se on myös karjalaisen siirtoväen kohtaloihin keskittyvä ihmissuhdesarja, jonka kantavana ajatuksena on sodasta selviytyneiden ihmisten pitkä tie kohti uudenlaista elämää uudenlaisessa isänmaassa. Sarjan evakkoja ovat Lauri äitinsä Helenan kanssa, Elli, hänen äitinsä Kyllikki Kärppä sekä Ellin sisarukset. Ennen kaikkea TAIVAS SINIVALKOINEN on Aino -lotan kamppailu sotainvalidimiehensä rinnalla sodan jälkeisessä Suomessa.