AJ ANNILAN JA ALLI HAAPASALON OHJAAMAN VAKOOJATRILLERI NYRKIN KUVAUKSET ALKAVAT PORVOOSSA

– Sarjassa näyttelevät mm. Emmi Parviainen, Olavi Uusivirta, Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola, Katja Küttner, Samuli Vauramo, Jonna Järnefelt, Jessica Grabowsky ja Ivan Mathias Petersson
– Sarja katsottavissa Elisa Viihteessä syksyllä 2019

Credit: Numi Nummelin / Zodiak Finland

Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan kuvaukset alkavat tänään Porvoossa. AJ Annilan ohjaaman, 1950-luvulle sijoittuvan vakoojatrilleri Nyrkin päärooleissa esiintyvät Emmi Parviainen, Olavi Uusivirta, Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola ja Katja Küttner. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Samuli Vauramo, Jonna Järnefelt, Jessica Grabowsky ja Ivan Mathias Petersson. Sarjan toinen ohjaaja on Alli Haapasalo. Kymmenosainen sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihteeseen syksyllä 2019.

Nyrkki-sarjan ovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen. Sarjan tuottavat Zodiak Finlandin Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen. Kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content. Nyrkin kuvaukset jatkuvat maaliskuuhun saakka pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

AJ Annila tunnetaan muun muassa Jadesoturi ja Ikitie-elokuvistaan. Ikitie-elokuvasta hän sai vuoden 2017 parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Katri ja Kirsti Mannisella on laaja tuotanto pitkien elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoituksia sekä muun muassa historiallisia romaaneja ja näytelmiä. Alli Haapasalo on ohjannut mm. Syysprinssi-elokuvan.

Ohjaaja AJ Annila on iloinen kuvausten alkamisesta:  ”50-luvun suomi-iskelmät, venäläiset valssit ja amerikkalainen jazz ovat soineet päässäni jo monta kuukautta esituotannon syövereissä, joten on ihana päästä vihdoinkin aloittamaan kuvaukset. Etenkin kun saan tehdä sen näin taitavien näyttelijöiden sekä luovan ryhmän kanssa”, ohjaaja AJ Annila hehkuttaa innostuneena.

Sarjasta

Nyrkki on 10-osainen vakoojatrilleri kylmän sodan polttopisteestä, jossa yhden naisen kohtalo ratkaisee Suomen tulevaisuuden.

Helsinki 1955: Lähestyvien presidentinvaalien alla KGB, CIA ja muut tiedustelupalvelut tekevät kaikkensa varmistaakseen, että Suomeen tulee heidän haluamansa presidentti.  Nyrkki, suomalaisvakoojien salainen iskuryhmä, suojelee tehokkaasti Suomen itsenäisyyttä, kun ryhmän uusin jäsen vaarantaa kaiken etsiessään totuutta omasta menneisyydestään.

Nyrkki-sarjan ohjaavat AJ Annila ja Alli Haapasalo ja sen ovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen. Sarja saa ensi-iltansa Elisa Viihteessä syksyllä 2019. Sarjan tuottavat  Zodiak Finlandin Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen. Sarjan kansainvälinen myyntiyhtiö on ranskalainen APC.

Lataa eri roolihahmojen kuvat täältä:
https://www.dropbox.com/sh/dors9sdezibfxsu/AADfl-aNvr_gYK33BX7lKef-a?dl=0


Ohjaus
AJ Annila ja Alli Haapasalo

Tuottajat
Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen

Käsikirjoitus
Katri ja Kirsti Manninen

Pääroolit
Helena Korhonen – Emmi Parviainen
Julius Boije – Olavi Uusivirta
Yrjö Ylitalo – Hannu-Pekka Björkman
Olavi Suominen – Sampo Sarkola
Aune Lyytinen – Katja Küttner

Merkittävät roolit
Lisa Salmén – Jonna Järnefelt
Tabe Slioor – Jessica Grabowsky
John McCadden – Samuli Vauramo
Ivan Sergejev – Ivan Mathias Petersson

Genre
Agenttitrilleri

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland

Tuotanto
Zodiak Finland ja Elisa Viihde

https://jarowskij.fi/
www.elisa.fi/viihde

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh. 040 7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde
on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – kattavin tv-ohjelmatarjonta, parhaat huippuelokuvat, enemmän urheilua ja eniten kotimaisia elokuvia. Elisa Viihteen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluja sekä TV-kanavapaketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa
on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).