Aloittelevat stand up -koomikot lähtevät kiertueelle – elokuvan pääosissa Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson ja Aino Sirje

 

 

Näyttelijät elokuvan kuvauspaikalla. Kuva: Cata Portin

 

Työnimellä NAURUN VARJOLLA kulkevan, stand up –komiikan maailmaan sijoittuvan draamakomedian pääosarooleissa nähdään Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson ja Aino Sirje. Elokuvan ohjaa Reetta Aalto ja sen on käsikirjoittanut Anna Ruohonen.

Työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria (Elena Leeve) osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita (Saartamo, Lawson ja Sirje). Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.

Modernin komediaelokuvan ohjaa Reetta Aalto, helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija, joka tekee sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Aalto on Jussi-ehdokkaana parhaasta ohjauksesta osana Tottumiskysymys-episodielokuvaa, ja hänen esikoisromaaninsa Vadim julkaistiin kesäkuun alussa.

Elokuvan päärooleissa ovat Elena Leeve, Joonas Saartamo, Aino Sirje ja Ernest Lawson. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Minna Kivelä, Heikki Silvennoinen, Satu Tuuli Karhu ja Miika Laakso.

Käsikirjoittaja on lukuisten komediasarjojen takaa löytyvä Anna Ruohonen, joka harrastaa stand upia ja on tehnyt noin 70 keikkaa eri puolilla Suomea.

Elokuvan kuvaukset päättyvät tällä viikolla Tampereella, ja ensi-illan ajankohta julkaistaan myöhemmin. Tapahtumat sijoittuvat Tampereen lisäksi myös mm. Turkuun ja Forssaan. Elokuvan tuottaa Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta, ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan pääyhteistyökumppani on Film Tampere ja sitä ovat Suomen elokuvasäätiön lisäksi rahoittaneet Yle ja Länsi-Suomen elokuvakomissio.

Lisätiedot:

Tuottaja Sari Lempiäinen, 050 350 3732, sari.lempiainen@zodiakfinland.fi
Tiedottaja Katja Viitalähde-Annala, 050 395 6084, katja.viitalahde@cestlavie.fi

Kuvat ovat ladattavissa medioiden käyttöön Filmikamarissa filmikamari.fi/pressit