Elisa Viihteen alkuperäissarjat kiinnostavat kansainvälisesti – Nyrkki (Shadow Lines) valittu MIPTV:n draamatapahtumaan ainoana suomalaisena

Elisa Viihteen tuotannossa oleva alkuperäissarja Nyrkki (Shadow Lines) on valittu ainoana suomalaissarjana mukaan tv-alan merkittävän MIPTV-konferenssin draamatapahtumaan (MIPDrama Buyers Summit) Cannesiin 7.4.2019. 

Elisa Viihteen 1950-luvulle, kylmän sodan aikaan sijoittuva vakoojatrilleri Nyrkki (Shadow Lines) on valittu ainoana suomalaissarjana mukaan MIPDrama Buyers Summit -tapahtumaan, joka järjestetään osana tv-alan merkittävää MIPTV-konferenssia 7.4.2019. Vuosittain Cannesissa järjestettävässä draamapäivässä esitellään kansainvälisille ostajille vuoden kiinnostavimpia sarjatuotantoja. Ostajat äänestävät tapahtumassa maailman kiinnostavimman tulevan sarjatuotannon ja myöntävät sille ns. Coup de Coeur -kunniamainnan. Tapahtumaan valittiin tänä vuonna 10 sarjaa.

– Oli ihana kuulla, että Nyrkin materiaali on vakuuttanut kansainvälisen raadin. Meillä oli jo kuvauksissa olo, että nyt syntyy jotain erilaista ja toimivaa. Palaset loksahtivat kohdilleen. Nyrkkiä on ollut ilo kuvata ja uskon, että se ilo ja tekijöiden ammattitaito on tarttunut myös materiaaliin, kommentoi Nyrkki-sarjan pääohjaaja AJ Annila.

– Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat herättäneet myös kansainvälistä kiinnostusta. Viime syksynä julkaistu Bullets ja parhaillaan tuotannossa oleva Kaikki synnit on palkittu kansainvälisesti. On upeaa olla mukana kehittämässä suomalaista draamatuotantoa kansainväliselle tasolle, Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela iloitsee.

Ammattilaisraati valitsee sarjat MIP:n draamatapahtumaan muun muassa käsikirjoituksen ja tuotannon laadun, omaperäisyyden sekä maailmanlaajuisen kiinnostavuuden perusteella.

Muutkin Elisa Viihteen alkuperäissarjat kiinnostavat kansainvälisesti

Viime vuonna Elisa Viihteen alkuperäissarjoista MIPTV:n draamatapahtumassa esillä olivat Bullets ja Ivalo, ja Bullets valittiin vuoden kiinnostavimmaksi tulevaksi sarjatuotannoksi Coup de coeur -kunniamaininnalla.

Myös Elisa Viihteen toinen tuotannossa oleva alkuperäissarja Kaikki synnit palkittiin tammikuussa 2019 Pohjoismaiden tärkeimmillä elokuvajuhlilla Göteborgin tv-draamakilpailussa parhaasta käsikirjoituksesta ensimmäisenä Suomessa (Tiedote 31.1.). Sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihteen Aitioon huhtikuussa 2019.

NYRKKI

Nyrkki on 10-osainen vakoojatrilleri kylmän sodan polttopisteestä, jossa yhden naisen kohtalo ratkaisee Suomen tulevaisuuden. Kymmenosaisen Nyrkki-sarjan ohjaavat elokuvaohjaaja AJ Annila (Ikitie)ja Alli Haapasalo (Syysprinssi) ja senovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen. Sarjaa kuvataan paraikaa Etelä-Suomessa, ja katsottavaksi se tulee Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastoon syksyllä 2019. Sarjan tuottavat Zodiak Finlandin Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen. Elisa toteuttaa sarjan yhteistyössä Business Finlandin ja Suomen Elokuvasäätiön kanssa, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.

Nyrkin päärooleissa esiintyvät Emmi Parviainen, Olavi Uusivirta, Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola ja Katja Küttner.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 13 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit, vakoojatrilleri Nyrkki sekä komediat Maanantai ja Ei haukku haavaa tee.

Lehdistökuvat >> 

Ohjaus
AJ Annila ja Alli Haapasalo

Tuottajat
Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen

Käsikirjoitus
Katri ja Kirsti Manninen

Pääroolit
Helena Korhonen – Emmi Parviainen
Julius Boije – Olavi Uusivirta
Yrjö Ylitalo – Hannu-Pekka Björkman
Olavi Suominen – Sampo Sarkola
Aune Lyytinen – Katja Küttner

Muut merkittävät roolit
John McCadden – Samuli Vauramo
Tabe Slioor – Jessica Grabowsky
Lisa Salmén – Jonna Järnefelt
Ivan Sergejev – Ivan Mathias Petersson
Irina Sergejev – Nika Savolainen
Urho Kekkonen – Janne Reinikainen
Donald Walker – Rafael Edholm
Hertta Kuusinen – Elina Knihtilä
Maria Salmi – Krista Kosonen

Genre
Agenttitrilleri

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland

Tuotanto
Zodiak Finland ja Elisa Viihde

Lue lisää:
MIPTV-tapahtumasta

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, p. 040 7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com
Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi