ELISA VIIHTEEN JÄTTEKIVA-SARJA VALITTU MERKITTÄVÄLLE SERIES MANIA -FESTIVAALILLE RANSKASSA

Elisa Viihteen alkuperäissarja on Elisa Viihde Aition tämän kevään katsotuin ohjelma

Elisa Viihteen uutuussarja Jättekiva on osoittautunut katsojien suosikiksi ja kevään katsotuimmaksi ohjelmaksi Elisa Viihde Aitio -ohjelmakirjastossa. Sarja on valittu merkittävälle Series Mania -sarjafestivaalille, joka järjestetään Lillessä, Ranskassa 2.-4.5.2018. Jättekiva esitetään festivaalin Comedy Marathon -sarjassa. Comedy Marathon on festivaalin komediasarja, josta jury valitsee parhaan komediapalkinnon voittajan. Jättekiva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä Idiomatic.

Series Mania on yksi tärkeimmistä televisiosarjojen festivaaleista sekä ammattilaistapahtuma, jossa on esitelty vuosien varrella merkittäviä kansainvälisiä tv-sarjoja. Lisätietoa festivaalista saat täältä:

https://seriesmania.com/fr
https://seriesmania.com/en/program/comedy-marathon/idiomatic

Jättekivan pääroolit näyttelevät Anna Paavilainen ja Elmer Bäck. Romanttisen komedian muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Mats Långbacka, Ylva Ekblad, Mikko Penttilä ja ja Kari Ketonen. Jättekivassa esiintyy myös muita maineikkaita näyttelijöitä, kuten Johannes Holopainen, Pilvi Hämäläinen, Riitta Havukainen, Kai Lehtinen, Elena Leeve, Janne Reinikainen, Jarkko Niemi, Johan Storgård ja Timo Lavikainen.

Ohessa sarjan trailer, jonka voi jakaa eri medioissa.
https://youtu.be/eM86mCjb9gQ

Jättekivassa erilaiset arvot joutuvat törmäyskurssille, kun lappilainen Aino ja suomenruotsalainen Micke joutuvat muuttamaan Micken porvarivanhempien naapuriin. Lämmin ja helposti samaistuttava, kulttuurien erilaisuuksilla leikittelevä romanttinen komedia perustuu käsikirjoittajapariskunta Niklas ja Karoliina Lindgrenin sekä Kris Gummeruksen alkuperäisideaan. He ovat käsikirjoittaneet sarjan yhdessä Anna Brotkinin kanssa. Niklas Lindgren on myös ohjannut sarjan. Kymmenosaisen sarjan on tuottanut Zodiak Finlandin Sari Lempiäinen.

Niklas Lindgren on toiminut muun muassa Putouksen pääkäsikirjoittajana sekä Pasila – 2.5. Spin-Off -komediasarjan vastaavana käsikirjoittajana, ohjaajana sekä Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden pääkirjoittajana. Karoliina Lindgren on kirjoittanut muun muassa Armi elää! -elokuvan, josta hänet palkittiin sekä Jussi- että Sylvi-palkinnoilla. Niklas ja Karoliina Lindgrenin edellinen käsikirjoitusyhteistyö oli Lomasankarit-elokuva. Kris Gummerus on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka näyttelee mm. supersankari Rendeliä.

Sarjan tiedot

Ohjaus
Niklas Lindgren

Tuottaja
Sari Lempiäinen

Päärooleissa
Anna Paavilainen (Aino) ja Elmer Bäck (Micke)

Muissa rooleissa
Mm. Mikko Penttilä (Jussi), Ylva Ekblad (Gunilla), Mats Långbacka (Lasse) ja Kari Ketonen (Petski)

Käsikirjoitus
Niklas Lindgren, Karoliina Lindgren, Anna Brotkin ja Kris Gummerus

Genre
Komedia

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland Oy

Tuotanto
Elisa Viihde

ELISA

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – kattavin tv-ohjelmatarjonta, parhaat huippuelokuvat, enemmän urheilua ja eniten kotimaisia elokuvia. Elisa Viihteen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluja sekä TV-kanavapaketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tiedotuspäällikkö: Katja Toivanen, puh. 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com