Jättekiva -komediasarja naurattaa Amerikassakin

Elisa Viihteen alkuperäissarjat menestyvät maailmalla


Hiljattain komeat 13 Venla-ehdokkuutta saaneet Elisa Viihteen alkuperäissarjat keräävät myös myynti- ja festivaalimenestystä maailmalta. Draamat ovat myyneet hienosti jo aiemmin, mutta nyt suomalainen komediakin kiinnostaa kansainvälisesti. Jättekiva-komedia myytiin yhdysvaltalaiselle Sundance-striimauspalvelulle. Draamasarja Bullets puolestaan on myyty yli kolmeenkymmeneen maahan.

Zodiak Finlandin tuottama romanttinen komedia Jättekiva on hiljattain myyty merkittävälle yhdysvaltalaiselle Sundance Now -striimauspalvelulle (englanniksi nimellä Idiomatic). Tämä on ensimmäinen kerta, kun Elisa Viihteen komediasarja nähdään ulkomaisella kanavalla.

Vertigon tuottama ja Krista Kososen, Tommi Korpelan ja Game of Thrones -tähti Sibel Kekillintähdittämä jännityssarja Bullets puolestaan on myyty yli kolmeenkymmeneen maahan, joihin lukeutuvat muun muassa Iso-Britannia, Saksa ja Espanja.

Myös tänä syksynä ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalvelussa saaneen vakoojatrilleriNyrkin kansainvälinen myynti on käynnistynyt lokakuun MIPCOM-tapahtumassa. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalle sijoittuva rikosdraama Kaikki synnit ja rikossarja Ivalo ovat jatkaneet hyvää kansainvälistä myyntiä ‒ Kaikki synnit on myyty yli kolmeenkymmeneen ja Ivalo lähes kolmeenkymmeneen maahan.

‒ Olemme todella iloisia ja ylpeitä siitä, että Elisa Viihteen alkuperäissarjat kiinnostavat myös ulkomailla. Erityisesti Jättekivan kohdalla voidaan puhua harvinaisesta tilanteesta, sillä suomalaista komediaa ei ole aiemmin juurikaan myyty Suomen ulkopuolelle, kertoo Elisa Viihteen sisältöjohtaja Ani Korpela.

Festivaalimenestys kertoo sarjojen laadusta

Myyntimenestyksen lisäksi laadukkaat alkuperäissarjat ovat keränneet huomiota ja palkintoja kansainvälisillä filmifestivaaleilla ja alan tapahtumissa. MPR Matila Röhr Productionsin tuottama Kaikki synnit palkittiin tammikuussa Göteborgin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta. Lisäksi sarja valittiin tänä syksynä sekä Zürichin, Lyypekin että Cottbusin filmijuhlille.

Elisa Viihteen alkuperäissarjoista Bullets voitti Buyers’ Coup de Coeur Award -palkinnon Cannesin MIPDrama Buyers Summit -tilaisuudessa vuonna 2018. Bulletsin lisäksi myös Ivalo sekä Nyrkki ovat olleet valittuina kiinnostavimpien uusien draamasarjojen joukkoon samassa MIPDrama Buyers Summit -tilaisuudessa, joka järjestetään vuosittain Cannesissa osana tv-alan tärkeää MIPTV-konferenssia. Bullets ja Ivalo olivat mukana tapahtumassa vuonna 2018 ja Nyrkki huhtikuussa 2019. Jättekiva puolestaan on esitetty Series Mania -sarjafestivaalilla Ranskassa Comedy Marathon -komediasarjassa.

Kotimaassa Elisa Viihteen alkuperäissarjojen arvostuksesta kertoo esimerkiksi se, että sarjat keräsivät tänä vuonna peräti 13 Venla-ehdokkuutta. https://corporate.elisa.fi/uutishuone/tiedotteet/uutinen/elisa-viihteen-alkuper%C3%A4issarjat-kahmivat-13-venla-ehdokkuutta/79645529292913

Sarjoista draamat Bullets, Ivalo, Kaikki synnit ja Nyrkki ovat saaneet Business Finlandin AV-tuotantokannustinta, mikä on osaltaan mahdollistanut kotimaisen draamatuotannon nousua kansainväliselle tasolle.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 16 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu trilleri Huone 301, draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Mister8, Kalifornian kommando ja Ei haukku haavaa tee.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Elisa Viihde
Elisa Viestintä
p. 050 305 1605 / mediadesk@elisa.fi 

Liekki Promotion / Nora Norrlin
p. 040 846 0116 / nora.norrlin@liekkipromotion.com