Kylmän sodan aikaan sijoittuva vakoojatrilleri Nyrkki on nyt katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa

Elisa Viihteen alkuperäissarja Nyrkki (Shadow Lines) on 10-osainen vakoojatrilleri kylmän sodan polttopisteestä, jossa yhden naisen kohtalo ratkaisee Suomen tulevaisuuden. Kansainvälistäkin kiinnostusta herättäneestä suomalaissarjasta on tänään julkaistu kolme ensimmäistä jaksoa Aitio-suoratoistopalvelussa. Nyrkin loput jaksot julkaistaan osissa 11.10., 18.10. ja 25.10., joten kaikki jaksot ovat katsottavissa Aitiosta 25.10.2019 alkaen.

Vakoojatrilleri Nyrkki vie katsojan mukaansa kylmän sodan aikaiseen agenttimaailmaan vuoteen 1955. Lähestyvien presidentinvaalien alla KGB, CIA ja muut tiedustelupalvelut tekevät kaikkensa varmistaakseen, että Suomeen tulee heidän haluamansa presidentti. Nyrkki, suomalaisvakoojien salainen iskuryhmä, suojelee tehokkaasti Suomen itsenäisyyttä, kun ryhmän uusin jäsen vaarantaa kaiken etsiessään totuutta omasta menneisyydestään.

Katso traileri täältä >> https://youtu.be/bcgF5f-e-XM

Katso Nyrkin jaksot täältä >>  https://elisaviihde.fi/nyrkki

 

AJ Annilan(Ikitie) ja Alli Haapasalon (Syysprinssi) ohjaaman sarjan ovat käsikirjoittaneet Katri Manninen ja Kirsti Manninen.Käsikirjoittajat käyttivät taustatyössä paitsi Kirsti Mannisen valtavaa aikalaisasiantuntemusta myös lukuisia lähteitä historiikeista elämäkertoihin, päiväkirjoihin, haastatteluihin, asiakirjoihin ja dokumenttielokuviin.

“Halusimme tehdä menneisyyteen sijoittuvan jännityssarjan. Kirsti on todellinen Kekkosen ajan asiantuntija, sillä on itse elänyt 50-lukua ja tuntee ajan tavat sekä tarinat. Itse halusin tehdä nimenomaan vakoojatrilleriä”, kommentoi kirjailija-käsikirjoittaja Katri Manninen Nyrkin käsikirjoitustyötä.

Nyrkin päärooleissa näyttelevät Emmi Parviainen, Olavi Uusivirta, Hannu-Pekka Björkman,Sampo Sarkola ja Katja Küttner.Muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Samuli Vauramo, Jonna Järnefelt, Jessica Grabowsky, Krista Kosonen, Janne Reinikainen, Elina Knihtilä ja Ivan Mathias Petersson. Zodiak Finlandin sarjan ovat tuottaneet Teea Hyytiäja Sari Lempiäinen.

Sarja on kuvattu pääosin Helsingissä, josta löytyy monipuolisesti 1950-luvun kuvauspaikkoja. Helsingin kaupunki on yksi sarjan merkittävistä yhteistyökumppaneista.

Vakoojatrilleri on puvustettu ja lavastettu tarkasti pienetkin yksityiskohdat huomioiden. Esimerkiksi Nyrkin nelikerroksinen maanalainen päämaja rakennettiin vanhaan, tyhjennettyyn viljasiiloon. Aitoja 1950-luvun vaatteita on hankittu muun muassa Ruotsista, ja sarjassa esiintyvä 1950-luvun lättähattujuna on museojuna Porvoosta.

Nyrkin historiallisten tapahtumien inspiroima tarina on tuonut sarjalle myös kansainvälistä huomiota. Se valittiin ainoana suomalaissarjana kymmenen parhaan sarjan joukkoon tv-alan merkittävän MIPTV-konferenssin draamatapahtumaan (MIPDrama Buyers Summit) Cannesiin huhtikuussa 2019.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 16 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat jaKonttori. Tulevista sarjoista on julkistettu trillerit Nyrkki ja Huone 301, draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Kalifornian kommando ja Ei haukku haavaa tee Elisa toteuttaa sarjan yhteistyössä Business Finlandin, Suomen Elokuvasäätiön, Helsingin ja Tampereen kaupunkien sekä MTV:n kanssa, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.

 

Mediakuvat >> https://elisa.contenthub.fi/NiboWEB/p/scpc/5253960/681734/fi

Tietoa sarjasta:
Ohjaus
AJ Annila ja Alli Haapasalo

Vastaavat tuottajat
Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen

Tuottaja
Sirkka Rautiainen

Käsikirjoitus
Katri Manninen ja Kirsti Manninen

Pääroolit
Helena Korhonen – Emmi Parviainen
Julius Boije – Olavi Uusivirta
Yrjö Ylitalo – Hannu-Pekka Björkman
Olavi Suominen – Sampo Sarkola
Aune Lyytinen – Katja Küttner

Muut merkittävät roolit
John McCadden – Samuli Vauramo
Tabe Slioor – Jessica Grabowsky
Lisa Salmén – Jonna Järnefelt
Ivan Sergejev – Ivan Mathias Petersson
Irina Sergejev – Nika Savolainen
Urho Kekkonen – Janne Reinikainen
Donald Walker – Rafael Edholm
Hertta Kuusinen – Elina Knihtilä
Maria Salmi – Krista Kosonen

Genre
Vakoojatrilleri

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland

Tuotanto
Zodiak Finland ja Elisa Viihde

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Liekki Promotion, Nora Norrlin, p. 040 846 0116,  nora.norrlin@liekkipromotion.com
Elisa Viihde alkuperäissarjat: Elisa Viestintä, puh 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi