Solsidanista tehdään suomalainen versio Onnela!!

Ruotsin rakastetuimpiin tv-komedioihin kuuluvasta Solsidanista tehdään Porvoossa kuvattava suomalainen versio.
Ruotsalaisesta suosikkisarjasta Solsidan tehdään suomalaisversio, joka kantaa nimeä Onnela. Sarja nähdään ensimmäisenä C More -suoratoistopalvelussa tulevana talvena. Suomalaisversion pääosissa ovat näyttelijät Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen ja Pirjo Heikkilä. Sarjan käsikirjoittaa Melli Maikkula (mm. Putous, Pasila 2.5 – The Spin-Off) ja sen ohjaa Marja Pyykkö (mm. Yösyöttö, Koukussa). Kymmenosainen Onnela kuvataan tulevana kesänä. Sarjan tapahtumat sijoittuvat kauniiseen Porvooseen, sen kuvitteelliseen Poutaniemen kaupunginosaan.

– Onnelaa on kehitetty pitkään ja on mahtavaa tuoda ohjelmistoon laadukasta ja kiinnostavaa kotimaista käsikirjoitettua sisältöä. Draama- ja komediaohjelmistolla on merkittävä asema ohjelmistossamme ja haluamme tarjota katsojille jatkossakin kotimaista laatudraamaa, MTV:n vastaava tuottaja Sarita Koskelin kertoo.

– Television saralla syntyy silloin tällöin klassikoiksi kutsuttavia kansainvälisiä ilmiöitä, ja Solsidan edustaa sellaista meille pohjoismaalaisille. Sarjan komedialaji on minulle erittäin läheinen: siinä yhdistyvät tunnistettava arkipäiväisyys sekä nokkela ja oivaltava käsikirjoitus. Vaikka hahmot eivät olisikaan omasta elinpiiristä tuttuja, niihin on helppo samastua. On innostavaa päästä käsiksi Solsidanin suomenkieliseen versioon ja päivittää tapahtumia nykypäivään, Onnelan tuottavan Zodiak Finlandin kehityspäällikkö Petteri Summanen iloitsee.

Kotimaisen Onnelan esikuvassa Solsidanissa seurataan Tukholman liepeillä sijaitsevan yläluokkaisen Saltsjöbanenin asuinalueella asuvien ruotsalaisten pariskuntien elämää. Lukuisia palkintoja voittaneessa, Ruotsin suosituimmassa komediasarjassa ja Suomessakin suuresti rakastetussa Solsidanissa arkielämän kommellukset ja ihmissuhteiden äkkiväärät koukerot riemastuttavat ja joskus jopa nolostuttavat, mutta aina hyvään uskoen ja vilpittömin mielin. Solsidan on kerännyt Suomessa satojen tuhansien katsojamääriä viikoittain.

Onnelan ensiesitys nähdään suoratoistopalvelu C Moressa tulevana talvena ja myöhemmin myös MTV:llä ja Katsomossa. Sarjan tarkemmasta esitysajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Solsidania on esitetty Ruotsin ja Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Belgiassa, ja sarjan oikeudet myytiin yhdysvaltalaiselle ABC-televisiokanavalle.