SUOSITTU JÄTTEKIVA-SARJA JATKUU ELISA VIIHTEESSÄ

Elmer Bäck ja Mikko Penttilä. Credit: Laura Mainiemi
Elmer Bäck ja Mikko Penttilä. Credit: Laura Mainiemi

Elisa Viihteen alkuperäissarjan toinen kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon kesällä 2019
– Romanttisen komedian päärooleissa edelleen Anna Paavilainen ja Elmer Bäck
– Muissa rooleissa mm. Mikko Penttilä, Kari Ketonen, Mats Långbacka ja Ylva Ekblad
Ullanlinnaan kotiutuneet lappilainen Aino (Anna Paavilainen) ja suomenruotsalainen Micke (Elmer Bäck) alkavat harkita perheen perustamista, mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Mahdollinen perheenlisäys nostaa pintaan molempien perheiden ja varsinkin Micken vanhempien, Lassen (Mats Långbacka) ja Gunnen (Ylva Ekblad), toiveet ja odotukset. Mukana menossa ovat yhä asunnossa bunkkaava Ainon veli Jussi (Mikko Penttilä), joka etsii edelleen elämälleen suuntaa sekä Micken lapsuudenystävä Petski (Kari Ketonen), jolla on kahden lapsen isänä varsin paljon mielipiteitä lapsista ja vanhemmuudesta.

Lämmin ja helposti samaistuttava, kulttuurien erilaisuuksilla leikittelevä romanttinen komedia perustuu Niklas ja Karoliina Lindgrenin sekä Kris Gummeruksen alkuperäisideaan. Sarjan ohjaaja on ensimmäisen kauden tapaan Niklas Lindgren, joka on myös sarjan pääkäsikirjoittaja ja kehitellyt kauden tapahtumat puolisonsa, käsikirjoittaja Karoliina Lindgrenin kanssa. Sarjan muut käsikirjoittajat ovat ensimmäisen kauden tapaan Anna Brotkin ja Kris Gummerus. Jättekivan tuottaa Zodiak Finlandin Sari Lempiäinen.

‒ Toisella kaudella pääsemme tutustumaan Ainoon ja Mickeen entistä lähemmin, sillä uusi elämänvaihe tuo yllättäviä tunteita ja arvoja esiin niin heistä kuin heidän lähipiiristäänkin. Luvassa on myös kaikenlaista hauskaa uusien henkilöiden kanssa. Tapaamme mm. Micken siskon Edithin ja varsin vauhdikkaan serkun Ponken. Käsikirjoittajat ovat jälleen tehneet huipputyötä, tuottaja Sari Lempiäinen kertoo.

 

‒ Elisa Viihde on julkaissut jo 13 eri alkuperäissarjaa. Olemme hyvin iloisia siitä, että alkuperäissarjamme ovat nousseet Elisa Viihteen suosituimmiksi sisällöiksi – vuonna 2018 Elisa Viihde Aition viisi katsotuinta sarjaa olivat kaikki alkuperäissarjojamme. Yhä useammasta sarjasta, kuten erittäin pidetystä Jättekivasta, tehdään myös jatkokausia, mikä kertoo osaltaan sarjojen suosiosta, toteaa Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Niklas Lindgren on toiminut mm. Putouksen pääkäsikirjoittajana ja ohjaajana. Lisäksi hän on työskennellyt Pasila – 2.5. Spin-Off  -komediasarjan vastaavana käsikirjoittajana, minkä lisäksi hän on ohjannut sarjan kaksi tuotantokautta. Lindgren toimi myös Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden pääkirjoittajana. Karoliina Lindgren on kirjoittanut muun muassa  Armi elää! -elokuvan, josta hänet palkittiin sekä Jussi– että Sylvi-palkinnoilla. Niklas ja Karoliina Lindgren ovat käsikirjoittaneet yhdessä myös Lomasankarit-elokuvan. Kris Gummerus on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka näyttelee mm. supersankari Rendeliä.

Elmer Bäck luo kansainvälistä uraa teatteriproduktioissa Saksassa ja Ranskassa, minkä lisäksi hän on näytellyt mm.Eisenstein in Guanajuato -elokuvan pääroolissa. Anna Paavilainen on puolestaan tähdittänyt mm. Kesäkaverit– ja Joulumaa-elokuvia. Lisäksi hänet tunnetaan teatterinäyttelijänä mm. palkitusta Play Rape -monologinäytelmästään.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 13 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Vuoden 2019 uusista alkuperäissarjoista on julkistettu rikosdraamaKaikki synnit ja vakoojatrilleri Nyrkki.

Sarjan tiedot

Ohjaus
Niklas Lindgren

Tuottaja
Sari Lempiäinen

Päärooleissa

Anna Paavilainen (Aino) ja Elmer Bäck (Micke)

Muissa rooleissa
Mm. Mikko Penttilä (Jussi), Ylva Ekblad (Gunilla), Mats Långbacka (Lasse) ja Kari Ketonen (Petski)

Käsikirjoitus
Niklas Lindgren, Anna Brotkin ja Kris Gummerus

Genre
Komedia

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland Oy

Tuotanto
Elisa Viihde

ELISA

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde 
on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja digitaalisten palveluiden yritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakasta, joilla on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana olemme edelläkävijä myös uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 190 000. Liikevaihto vuonna 2017 oli 1,79 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 700 13 maassa. www.elisa.fi, Facebookissa (@elisasuomi) ja Twitterissä (@ElisaOyj).


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tiedotuspäällikkö: Katja Toivanen, puh. 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com