Uuden Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvan päärooleihin Celina Fallström ja Olga Ritvanen

Kuva: Laura Mainiemi

”Eniten odotamme Puustinen-possun tapaamista ja sitä, että saamme lypsää kuvauksissa!”

Jouluna ensi-iltansa saavan, Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan perustuvan, Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvan pääosia esittävät Celina Fallström ja Olga Ritvanen. Ville Myllyrinne liittyy uusien näyttelijöiden joukkoon Vekotiitus Vappusen roolissa. Kuvaukset käynnistyvät juhannuksen jälkeen Turussa.

Uudeksi Onneliksi valittiin koekuvausten perusteella Celina Fallströmja Anneliksi Olga Ritvanen. Kumpikin oli ratketa liitoksistaan kuultuaan valinnasta.
”Sanoin viimeisissä koekuvauksissa, että jos mä pääsen tähän niin varaudu siihen, että mä kiljun! Olin kuitenkin autossa, kun äidille soitettiin, enkä voinut kiljua, koska pikkuveli olisi pelästynyt”, Celina Fallström kertoo.
”Olen aina halunnut olla Anneli. Kun kuulin valinnasta, olin niin iloinen, ja vain kiitin ja kiitin”, Olga Ritvanen sanoo.

Kumpikin on nähnyt aiemmat Onneli ja Anneli -elokuvat ”tuhanteen kertaan” ja ne ovat ”sairaan ihania ja kivoja”. Tulevan elokuvan käsikirjoitus on luettu ja harjoittelu on kovassa vauhdissa. Onnelia ja Annelia aiemmin näytelleet Aava Merikantoja Lilja Lehtoovat myös antaneet neuvoja uusille näyttelijöille. Uutena eläinhahmona elokuvassa seikkailee minipossu Puustinen.
”Ollaan tavattu jo melkein kaikki ja harjoiteltu. Nauruhepuleitakin on kyllä tullut paljon. Eniten odotamme Puustinen-possun näkemistä ja sitä, että saadaan lypsää kuvauksissa!”, Fallström ja Ritvanen sanovat yhteen ääneen.

Yllätysnimi vierailevassa roolissa
Elokuvassa Vekotiitus Vappusenrooliin astuu Ville Myllyrinne. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Aamu Sorvoja, Antti Autio ja Henna Tanskanen sekä aiemmista elokuvista tutut Kiti Kokkonen, Elina Knihtilä, Jaakko Saariluoma, Eija Ahvo, Johanna af SchulténjaJani Toivola. Vierailevassa roolissa elokuvassa nähdään Michael Monroe.

Onneli, Anneli ja nukutuskello saa ensi-iltansa jouluna 2018. Elokuvan tuottaa Zodiak Finland Oy / Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen, ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvaa tukee Turussa Länsi-Suomen elokuvakomissio.

Ohjaaja: Saara Cantell
Käsikirjoittaja: Sami Keski-Vähälä

 Lisätiedot:

Tuottaja Sari Lempiäinen, puh. 050 350 3732, sari.lempiainen@zodiakfinland.fi
Lisätiedot, haastattelut: tiedottaja Katja Viitalähde-Annala, puh. 050 395 6084, katja.viitalahde@nordiskfilm.com