Uusi Onneli ja Anneli -elokuva saa ensi-iltansa jouluna 2018 – kuvaukset käynnistyvät kesällä Turussa

Onneli ja Anneli –elokuvien faneille on luvassa erityinen joululahja, sillä jouluna 2018 ensi-iltansa saa elokuva Onneli, Anneli ja nukutuskello. Järjestyksessään neljäs Onneli ja Anneli -elokuva juhlistaa kirjailija Marjatta Kurenniemeä, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Onneli ja Anneli saavat tällä kertaa naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän: tädit lähettävät tytöt pitämään huolta hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta. Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka. Onneli ja Anneli pelastavat Vekotiituksen keksinnön avulla sukutilan, mutta pelastamisoperaatio vaatii mukaan tuttuja Ruusukujan apujoukkoja ja jopa vierailua unimaailmaan.

Elokuvan on käsikirjoittanut Sami Keski-Vähälä ja se perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan. Elokuvan ohjaa myös aiemmat elokuvat ohjannut Saara Cantell.

”Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva tarjoaa ihanat uudet haasteet osin tutussa kurenniemeläisessä maailmassa. Ohjaajana minua kiehtoo unimaailmaan sukeltaminen sekä Vekotiituksen hulvattomien keksintöjen maailman luominen. Uusien lumovoimaisten lapsinäyttelijöiden kanssa jatkamme innoissamme seikkailua”, kertoo ohjaaja Saara Cantell, joka täyttää tänään 50 vuotta.

Edelliset kolme Onneli ja Anneli -elokuvaa on kuvattu Loviisassa, jonne Onnelin ja Annelin fiktiivinen kotikaupunki ”Kissanminttu” sijoittui. Nyt elokuvan tarina vie heidät Vekotiituksen tilalle ja uusiin maisemiin Turkuun. Kuvaukset käynnistyvät kesällä Turussa.

”On todella hienoa, että Turku saa jälleen toimia lastenelokuvan näyttämönä”, iloitsee elokuvakomissaari Teija Raninen Länsi-Suomen elokuvakomissiosta. ”Lasten ja aikuisten rakastamat Onneli ja Anneli jäävät elämään Turkuun kuvausten jälkeenkin: Turku haluaa olla edelläkävijä elokuvamatkailun kehittämisessä ja suunnitteilla on elokuvaan perustuva perhematkailukohde Turkuun 2019.”

Onneli, Anneli ja nukutuskello saa ensi-iltansa jouluna 2018. Elokuvan tuottaa Zodiak Finland Oy / Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen, ja sen levittää Nordisk Film. Sarjassa uutena eläinhahmona seikkailee minipossu Puustinen yhdessä muiden tuttujen Ruusukujan henkilöiden kanssa. Elokuvan näyttelijät julkistetaan myöhemmin.

Onneli ja Anneli -elokuvat ovat olleet huippusuosittuja. Kolme aiempaa elokuvaa ovat keränneet yhteensä yli 617 000 katsojaa.

Lisätiedot:

Tuottaja Teea Hyytiä, puh. 040 831 2758, teea.hyytia@zodiakfinland.fi
Tiedottaja Katja Viitalähde-Annala, puh 050 395 6084, katja.viitalahde@nordiskfilm.fi
Elokuvakomissaari Teija Raninen puh. 050 559 0549 teija.raninen@wffc.fi