Vakoojasarja Nyrkille toinen kausi

Nyrkki on Elisa Viihteen alkuperäissarja, jonka ensimmäinen kausi julkaistiin Aitio-suoratoistopalvelussa lokakuussa 2019. Sarjan toisen kauden kuvaukset alkoivat kesäkuussa 2020, ja kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon loppuvuodesta 2021.

Nyrkin ensimmäisellä kaudella seurattiin CIA:n ja KGB:n agentteja vaikuttamassa Suomen presidentin valintaan vuoden 1955 Helsingissä. Sarjan toisella kaudella eletään presidentti Kekkosen valtakauden alkumetrejä vuonna 1956. Tasavallan pyristellessä idän ja lännen supervaltojen puristuksissa salainen tiedusteluyksikkö Nyrkki kohtaa omasta menneisyydestään nousevan uhan. Samaan aikaan agentti Helena Korhonen yrittää selvittää desanttiäitinsä kohtaloa, joka kietoutuu pala palalta paljastuvaan, koko Suomen vaarantavaan kiihkokansalliseen salajuoneen.

Nyrkin ensimmäinen kausi oli menestys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Se keräsi useita Kultainen Venla -ehdokkuuksia (2019), ja se on myyty yli 20 eri maahan. Elisan teettämän tutkimuksen* mukaan draama on suomalaisten mieluisin tv-sarjalajityyppi, ja yli puolet suomalaisista kertoo katsovansa niitä melko usein. On hienoa aloittaa ylistäviä arvioita saaneen laatudraaman kuvaukset, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Sarjan kansainvälisen menestyksen avaintekijöitä ovat muun muassa genren ja tarinan omaperäisyys, vahvat naisroolit ja laadukas tuotanto. Ensimmäinen kausi on myyty jo muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Iso-Britanniaan, sanoo sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaavan About Premium Contentin perustaja ja toimitusjohtaja Laurent Boissel.

Sarjassa näyttelevät ensimmäiseltä kaudelta tutut Emmi Parviainen (Kultainen Venla -ehdokas 2019: paras naisnäyttelijä), Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola, Katja Küttner, Olavi Uusivirta, Janne Reinikainen ja Jessica Grabowsky. Uutena tähtenä nähdään Eero Ritala.

Nyrkki-sarjan ohjaa Ikitie-elokuvan ohjauksesta Jussi-palkittu (2017) AJ Annila. Annilaoli Kultainen Venla -finalistina ehdolla vuoden ohjaaja -palkinnon saajaksi (2019) Nyrkin ensimmäisestä kaudesta yhdessä Alli Haapasalon kanssa.

En muista, koska olisin ohjaajana ollut näin innoissani lähdössä kuvauksiin. On erikoisen ihanaa jatkaa Nyrkin seikkailuja siitä mihin viimeksi jäimme. Toinen kausi saa Nyrkin sisäisetkin rivit rakoilemaan, kun vaakakupissa painavat niin henkilökohtaiset kuin isänmaan salaisuudet, eikä mikään ole sitä miltä ensin näyttää, AJ Annila kommentoi.

Nyrkin toisen kauden ovat käsikirjoittaneet historiallisia romaaneita ja näytelmiä käsikirjoittaneet ja useiden elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoituksiatuottaneet Katri ja Kirsti Manninen sekä useiden tv-sarjojen käsikirjoittamiseen osallistunut Antti Pesonen (Bullets, Sorjonen, Presidentti).

Nyrkin tuottaa Zodiak Finland, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

1. kauden mediakuvat >> 

Katso ensimmäisen kauden traileri täältä >> 


Yhteystiedot: 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Liekki Promotion, Nora Norrlin
p. 040 846 0116, nora.norrlin@liekkipromotion.com

Elisa Viihde, Elisa Viestintä
p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Zodiak Finland, Teea Hyytiä
p. 040 831 2758, teea.hyytia@zodiakfinland.fi