VAKOOJATRILLERI NYRKKI VIE KATSOJAN KYLMÄN SODAN AJAN HELSINKIIN – TRAILERI NYT JULKAISTU

– Sarjassa näyttelevät mm. Emmi Parviainen, Hannu-Pekka Björkman, Olavi Uusivirta, Sampo Sarkola, Katja Küttner, Samuli Vauramo, Jonna Järnefelt, Jessica Grabowsky ja Ivan Mathias Petersson
– AJ Annilan ja Alli Haapasalon ohjaama sarja sijoittuu kylmän sodan aikaan
– Elisa Viihteen alkuperäissarja julkaistaan Elisa Viihteen Aitiossa lokakuussa 2019


Credit: Zodiak Finland

Katso Nyrkin traileri täältä.

https://youtu.be/bcgF5f-e-XM

Traileri on vapaa julkaistavaksi eri medioissa. Elisa Viihteen alkuperäissarja on katsottavissa Elisa Viihteen Aitiossa perjantaista 4.10.2019 alkaen.

AJ Annilan
ja Alli Haapasalon ohjaaman sarjan ovat käsikirjoittaneet Katri Manninen ja Kirsti Manninen. Vakoojatrilleri vie katsojan ensimetreiltä mukaansa 1950-luvun kylmän sodan aikaiseen agenttimaailmaan.

Nyrkin päärooleissa näyttelevät Emmi Parviainen, Olavi Uusivirta, Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola ja Katja Küttner. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään mm. Samuli Vauramo, Jonna Järnefelt, Jessica Grabowsky, Krista Kosonen, Janne Reinikainen, Elina Knihtilä ja Ivan Mathias Petersson. Zodiak Finlandin sarjan ovat tuottaneet Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen.

Sarja on kuvattu pääosin Helsingissä, josta löytyy monipuolisesti 1950-luvun kuvauspaikkoja. Helsingin kaupunki on yksi sarjan merkittävistä yhteistyökumppaneista.

Vakoojatrilleri on puvustettu ja lavastettu tarkasti pienetkin yksityiskohdat huomioiden. Esimerkiksi Nyrkin nelikerroksinen maanalainen päämaja on rakennettu tyhjentämällä vanha viljasiilo viljasta.   Aitoja 1950-luvun vaatteita on hankittu muun muassa Ruotsista ja sarjassa esiintyvä 1950-luvun lättähattujuna on museojuna Porvoosta.

Nyrkin historiallisten tapahtumien inspiroima tarina on tuonut sarjalle myös kansainvälistä huomiota. Se valittiin ainoana suomalaissarjana kymmenen parhaan sarjan joukkoon tv-alan merkittävän MIPTV-konferenssin draamatapahtumaan (MIPDrama Buyers Summit) Cannesiin huhtikuussa 2019.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 15 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Maanantai, Kaikki synnitIvaloBulletsSipoon herttuaJättekivaKolmistaanDownshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu trillerit Nyrkki ja Huone 301, draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Kalifornian kommando ja Ei haukku haavaa tee.

Lehdistökuvat:
https://www.dropbox.com/sh/dors9sdezibfxsu/AADfl-aNvr_gYK33BX7lKef-a?dl=0

Tietoa sarjasta

Helsinki 1955: Lähestyvien presidentinvaalien alla KGB, CIA ja muut tiedustelupalvelut tekevät kaikkensa varmistaakseen, että Suomeen tulee heidän haluamansa presidentti. Nyrkki, suomalaisvakoojien salainen iskuryhmä, suojelee tehokkaasti Suomen itsenäisyyttä, kun ryhmän uusin jäsen vaarantaa kaiken etsiessään totuutta omasta menneisyydestään.

Nyrkki on 10-osainen vakoojatrilleri kylmän sodan polttopisteestä, jossa yhden naisen kohtalo ratkaisee Suomen tulevaisuuden.

Nyrkki-sarjan ohjaavat AJ Annila (Ikitie) ja Alli Haapasalo (Syysprinssi) ja sen ovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen.

Elisa toteuttaa sarjan yhteistyössä Business Finlandin, Suomen Elokuvasäätiön ja MTV:n kanssa, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.


Ohjaus
AJ Annila ja Alli Haapasalo

Vastaavat tuottajat
Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen

Tuottaja
Sirkka Rautiainen

Käsikirjoitus
Katri Manninen ja Kirsti Manninen

Pääroolit
Helena Korhonen – Emmi Parviainen
Julius Boije – Olavi Uusivirta
Yrjö Ylitalo – Hannu-Pekka Björkman
Olavi Suominen – Sampo Sarkola
Aune Lyytinen – Katja Küttner

Muut merkittävät roolit
John McCadden – Samuli Vauramo
Tabe Slioor – Jessica Grabowsky
Lisa Salmén – Jonna Järnefelt
Ivan Sergejev – Ivan Mathias Petersson
Irina Sergejev – Nika Savolainen
Urho Kekkonen – Janne Reinikainen
Donald Walker – Rafael Edholm
Hertta Kuusinen – Elina Knihtilä
Maria Salmi – Krista Kosonen

Genre
Vakoojatrilleri

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland

Tuotanto
Zodiak Finland ja Elisa Viihde

https://jarowskij.fi/
www.elisa.fi/viihde

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
31.8.2019 saakka: Tiedotuspäällikkö, Katja Toivanen, puh. 040 7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com
1.9.2019 alkaen: Liekki Promotion, Nora Norrlin, p. 040 846 0116,  nora.norrlin@liekkipromotion.com

Elisa Viihde alkuperäissarjat: Elisa Viestintä, puh 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Aitio on Elisa Viihteen oma ohjelmakirjasto, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu ohjelmakirjasto tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde 
on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj